EVERYTHING ABOUT YüK DENGELEYICI TüRLERI

Everything about Yük Dengeleyici Türleri

Everything about Yük Dengeleyici Türleri

Blog Article

İşte bu şekilde birbirinin tekrarı olan sunucularda ayağa kaldırılmış birden fazla uygulama instance’ının gelen istek yoğunluğunu paylaşarak yükü dengelemesine Load Balancing denmektedir.

Nerede host edildiklerine bakılmaksızın, three-tier World wide web ve mikro hizmet tabanlı uygulamaların performansını ve güvenliğini daha kapsamlı bir şekilde iyileştirmek için tasarlanmış software shipping and delivery denetleyicilerine (ADC’ler) dahil edilmiştir.

Load balancer, World-wide-web sitesi trafiğini sıkıştırarak kullanıcılarınıza World-wide-web sitenizle ilgili çOkay daha iyi bir deneyim sunabilir.

Genel IP adresi ve bağlantı noktası ile bir sanal ağdaki sanal makinelere erişmek için bağlantı noktası iletmeyi kullanın.

Yerinde bir yük dengeleyici ile maliyetli olabilen ve kesinti gerektiren mevcut sunucuyu yükseltmek yerine ek sunucularla kapasite kolayca artworkırılabilir.

Ayrıca load balancer’lar sadece gelen trafiği sunuculara dağıtmakla yetinmezler ve kendilerine bağlı bulunan sunucuları devamlı şekilde kontrol ederek isteklere yanıt vermeyen problemli sunuculara trafik yönlendirmesi yapmazlar! Yani bir nevi uygunluk kontrolü yaparak her gelen isteği cevaplayabilecek şekilde sağlıklı sunuculara yönlendirir ve böylece sunucu kaynaklı challenge yaşanması engellenmiş olur.

Ağ trafiğini birden fazla sunucu arasında akıllıca yönlendirmek için yük dengeleyicileri kullanabilirsiniz. Yük dengeleme aşağıdakileri gerçekleştirdiği için uygulamalarınız binlerce istemci isteğini işleyebilir:

Gelen ve giden trafik için aynı genel IP'nin yeniden kullanımı SNAT tükenme riskini artırabilir çünkü yük dengeleme ve gelen NAT kuralları kullanılabilir SNAT bağlantı noktalarının sayısını azaltır.

Sunucularınızdan birinde bir trouble yaşanırsa, yük dengelemenin kullanıcıyı etkilemeden diğer sunuculara şeffaf bir biçimde hizmeti devam etmektedir. Bir sunucu meşgul ise, yük dengeleyici bunu algılar ve trafiği daha az yoğun olan diğer sunucularına yönlendirir.

Bu yazımızda Load balancing tekniğini daha yakından incelemeyi ve bu teknolojiden daha fazla yararlanmanızı sağlamayı amaçlıyoruz.

Diğer avantajlarının yanı sıra, Yük Dengeleyicinin Temel İşlevleri çAlright kullanıcılı yapılarda tam anlamıyla bir izolasyon sağlar.

Birbirlerinden türeyen bir çok algoritmadan bahsedilebilir ama temelde bu algoritmaları şu şekilde sıralayabiliriz:

İster donanımsal ister yazılımsal olsun veya herhangi bir algoritma kullanımına bakılmaksızın, bir yük dengeleyici, tek bir sunucunun aşırı çalışıp daha sonra erişilemez hale gelmemesini sağlamak için kaynak havuzundaki farklı World wide web sunucularına trafiği dağıtır.

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere advertisementımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Report this page